Hamsterkooi in 2022 kopen

Je hamster laten wennen aan de nieuwe kooi

Droog de kooi en items daarna grondig af. Leg een nieuwe laag strooisel in de kooi en zorg voor nestmateriaal. Je kunt het over de hele kooi verspreiden: zo heeft je hamster in een schone omgeving direct iets te doen. Plaats het speeltje terug in zijn kooi en maak nieuw voer en water klaar. Breng de hamster ten slotte terug naar zijn kooi om hem de tijd te geven zich aan de nieuwe, schone geur aan te passen, uit te rusten en een nieuw nest te bouwen. Als je dit elke week doet (en steeds sneller!) blijft je hamster gezond en ruikt je kamer fris.

Als je voor het eerst een hamster koopt, is een van de eerste dingen waar hij aan moet wennen, zijn nieuwe omgeving. Het is een hectische reis van de dierenwinkel naar zijn nieuwe huis, dus geef hem de tijd om te wennen. Hoe enthousiast je ook bent over je nieuwe huisdier, het is belangrijk om kalm te blijven. Hamsters zijn hier erg gevoelig voor en hoe drukker je bent, hoe nerveuzer ze zullen zijn. Na een paar dagen tot een week zou je moeten merken dat je hamster zijn hol heeft gebouwd en zich op zijn gemak voelt in zijn nieuwe huis. Op dat moment kunt u doorgaan naar de volgende stap. Bent u nog op zoek naar een geschikte hamsterkooi? Bekijk onze koopgids voor hamsterkooien.

De juiste hamsterkooi kiezen

Je koopt een hamster bij een fokker, een dierenwinkel of adopteert een hamster uit een asiel of knaagdierenasiel. Kies verkopers wiens dieren er gezond uitzien, het hok en het water schoon zijn, er genoeg ruimte is voor alle dieren en er voldoende verstop- en speelplekken in het hok zijn.

De beste hamsterkooi is natuurlijk degene die past bij de natuurlijke levensstijl van de hamster. Het is belangrijk om je zeurende vriend plezier te laten hebben. Daarnaast moet de hamsterkooi er natuurlijk ook goed uitzien en een aanvulling zijn op je interieur. Het is ook leuk als je naar je knaagdier kunt kijken, zodat je niets van zijn capriolen mist. Dit zijn allemaal factoren waar we rekening mee houden bij het zoeken naar de beste hamsterkooi. Hieronder vind je wat volgens ons de beste hamsterkooien zijn, en we hebben ook vier geweldige alternatieven voor de beste hamsterkooien besproken.

Functies om naar te zoeken in een hamsterkooi

Kooien met meerdere niveaus geven uw hamster de mogelijkheid om te klimmen en te verkennen. Maak slim gebruik van de beschikbare ruimte en maak het binnen gezellig door tunnels, loopwagens, speelgoed en nestplekken te voorzien. Deze kun je zelf maken, maar speelgoed voor hamsters en andere accessoires zijn ook verkrijgbaar bij dierenwinkels. Een gesloten looprad zonder rails is een veilige optie voor hamsters en zorgt voor beweging. Voor goudhamsters heb je een looprad nodig met een diameter van minimaal 27 cm. Let erop of je een normale of grote hamsterkooi wil hebben want er zijn verschillen.

Hamsters zijn erg nieuwsgierig. Zorg dus voor voldoende ruimte en speelbare spullen, zoals kartonnen toiletpapier of dozen. De touwen kunnen door dieren worden losgemaakt en als nestmateriaal worden gebruikt. Dierenwinkels verkopen speelgoed voor knaagdieren. Deze is gemaakt van hout of kokosnoot en helpt het gebit te behouden. Koop nooit plastic speelgoed, want dieren zullen erin bijten en het is niet veilig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader